Gå til hovedindhold

Tur til Avnø Naturcenter

Torsdag, 7. marts 2024, kl. 12:00-15:00
Avnø Naturcenter

Tur til Avnø Naturcenter

 
Foto: Visit Sydsjælland & Møn

Vi mødes på den Sydsjællandske halvø Avnø, som er et storslået naturområde med våde enge, vide udsigter og fugle i massevis. Avnø er et af de bedste steder at opleve den spættede sæl, som er den ene af Danmarks to sælarter. Omkring stenrevet, ca. 800 m fra kysten, lever en koloni på ca. 250 dyr, som er her hele året rundt, og som ligger og soler sig, når de ikke er i vandet efter fisk.

Dagen starter med en fælles frokost i ”Det grønne forsamlingshus”, som ligger inde i Avnø Naturcenter. Herefter vil en naturvejleder fra Avnø Naturcenter fortælle om naturen og sælerne i området. Vi følger i samlet flok en kørestolsvenlig sti til et godt udsigtspunkt, hvor der er mulighed for at se og høre sælerne. Vi medbringer kikkerter til udlån, så du kan se sælerne.

Dagen slutter med en varm kop kaffe inde i Avnø Naturcenter, hvor der også vil være mulighed for at se en udstilling og finde information. De, som er godt gående, kan tage trappen op i tårnet, hvorfra udsigten kan nydes, og en stor kikkert er til fri afbenyttelse. 

Se en video om stedets tilgængelighed her: Avnø (ulykkespatient.dk)