Hvordan får jeg fjernet overflødige krav i mit kørekort?

Spørgsmål:

Jeg har et kørekort, hvor der står, jeg skal have automatgear og venstrefodsbetjent speeder og bremse. Jeg har altid kun kørt bil med automatgear, altså uden der er lavet om på pedaler.

Jeg blev stoppet af en betjent, der sagde, jeg bare kunne gå op til en ny prøve og få tilrettet det i mit kørekort? Kan I være behjælpelige med det?

Svar:

I forhold til at få fjernet de overflødige krav i kørekortet, skal du starte med at henvende dig til din egen læge og få udfyldt en kørekortattest, det er indgangen til alt, hvad der vedrører ændringer i et kørekort. Få lægen til at skrive, hvad det drejer sig om eller vedlæg selv en skrivelse om, at du ønsker at få fjernet krav fra kørekortet. Husk at medbringe et pasfoto hos lægen.

Lægeattesten og evt. skrivelse afleverer du på borgerservice i din kommune. De sender det hele videre til AdministrationsCenter Øst/Vest. Derfra går det til embedslæge og en bilinspektør, som vurderer, om politiet skal se dig køre ved en vejledende helbredsmæssig køretest.

Er det sidste tilfældet kan HandicapBilistCentret stille med skolevogn med automatgear til køretesten. Hele processen kan desværre godt tage 6-10 måneder.

Jeg håber, dette hjælper dig videre. Du er velkommen til at kontakte mig igen, hvis der dukker flere spørgsmål op i processen.

Venlig hilsen
Britt Jars, afdelingschef