Må jeg køre en almindelig bil?

Spørgsmål:

Jeg har påtegninger i mit kørekort med bl.a. automatgear, speederpedal til venstre fod og bremsepedal til betjening med venstre fod. Nu er min funktionsevne blevet bedre, så jeg kan køre forsvarligt på korte ture uden hjælpefunktioner, så hvad vil der ske, hvis jeg bliver stoppet i en almindelig bil uden disse hjælpemidler monteret?

Svar:

Du har spurgt til, hvad der sker, hvis du kører bil, hvor du betjener speeder- og bremsepedal med højre fod i stedet for, som du har krav om i kørekortet, kører med venstrefodsspeeder og bremsepedal til venstre fod.

Svaret er, at det kan du få en pæn stor bøde for i og med, at det fra politiets side er vurderet, at du behøver specialindretning for at kunne betjene en bil på sikker vis. Forsikringsmæssigt kan du ligeledes have en dårlig sag, hvis du impliceres i et uheld.

Hvis det forholder sig sådan, at du fysisk er blevet så god, at du ikke længere behøver specialindretning for at betjene en bil på sikker vis, kan du komme af med påtegningerne i kørekortet igen. Det sker ved, at du afleverer en kørekortattest på borgerservice, hvor du vedlægger en skrivelse om, at du ønsker at få fjernet påtegningerne.

Politiet vil så indkalde dig til en vejledende helbredsmæssig køretest, hvor du skal vise, at du kan betjene en bil uden specialindretning på forsvarlig vis. Kan du det, får du tilsendt et nyt kørekort uden påtegninger.

Venlig hilsen 
Britt Jars