Bodil Jørgensen om tiden efter ulykken: Pludselig kan hverdagen rammes af usikkerhed og kaos

Bodil Jørgensen har kæmpet en hård kamp for at komme tilbage til hverdagen og jobbet som skuespiller efter sin traktorulykke på et filmset. Hun har på egen krop oplevet, hvor vigtigt det er at få den rette hjælp i tiden efter ulykken.
Det er vigtigt at få den rette hjælp efter ulykken, fortæller Bodil Jørgensen. Foto: Jangmarks Agentur

Det er vigtigt at få den rette hjælp efter ulykken, fortæller Bodil Jørgensen. Foto: Jangmarks Agentur

For to år siden blev skuespiller Bodil Jørgensen alvorligt kvæstet i en traktorulykke under filmoptagelserne til en Far til fire-film. Ulykken skete, mens hun sad på en traktor på vej hen til filmsettet, og traktoren væltede op ad en bakke.

Bodil var indlagt i fire uger, inden hun kom hjem til sig selv, hvor en ny hverdag meldte sig.

- Jeg ved, hvor vigtigt det er at få den rette hjælp efter en ulykke, for tiden kan være præget af kaos og usikkerhed ift. indtægt, familie og venner og fremtiden, siger Bodil Jørgensen.

Livet efter en alvorlig ulykke er da oftest også fuld af spørgsmål om fx genoptræning, sygedagpenge, forsikring, advokatbistand og psykologbistand, lyder det fra UlykkesLinjen, der giver gratis og uvildig vejledning til både den ulykkesskadede og deres pårørende.

I forbindelse med ulykken brækkede Bodil Jørgensen samtlige ribben, begge kraveben og hoften. Derudover blev hendes ansigt læderet, og leveren og nyren blev trykket, så der opstod blødninger. Begge lunger kollapsede også. Det har således krævet mange kræfter at komme tilbage til hverdagen og de skrå brædder.

- Jeg kom hjem i en kørestol, og selv om det var dejligt at komme hjem til min familie, så var det også lidt uoverskueligt i starten. Det var jo en helt ny hverdag, der skulle i gang, og i starten kunne jeg jo ikke så meget, fortæller Bodil Jørgensen.

UlykkesLinjen vejleder ulykkesskadede 

Godt 300.000 danskere har følgevirkninger efter en ulykke. Vejlederne på UlykkesLinjen oplever ofte at komme i kontakt med mennesker, der har været udsat for en alvorlig ulykke, og fælles for dem er, at de skadede ofte ender i et kaos af spørgsmål og bekymringer. Her er UlykkesLinjen en samlet indgang til alt de spørgsmål, der ligger i forlængelse af en ulykke.

UlykkesLinjen har telefonerne åbne på alle hverdage på 3673 2000, hvor erfarne og dygtige vejledere sidder klar til at hjælpe.