Jason Watt: Det er vigtigt at få den rette hjælp efter en ulykke

Racerkører Jason Watt blev i 1999 rygmarvsskadet i forbindelse med en motorcykelulykke. Han ved, hvor vigtigt det er at komme hurtigt tilbage til hverdagen. Han opfordrer derfor ulykkesskadede og pårørende til at kontakte den gratis vejledningstelefon, UlykkesLinjen, for at få hjælp og støtte i tiden efter ulykken.
Jeg kom hjem i en kørestol, og selv om det var dejligt at komme hjem, så var den første tid også noget kaotisk, fortæller Jason Watt om tiden efter sin motorcykelulykke.

Jeg kom hjem i en kørestol, og selv om det var dejligt at komme hjem, så var den første tid også noget kaotisk, fortæller Jason Watt om tiden efter sin motorcykelulykke.

Hvis du efter en ulykke står tilbage med spørgsmål om f.eks. genoptræning, sygedagpenge, forsikring, advokatbistand eller psykologbistand, kan du få gratis råd og vejledning hos UlykkesLinjen.

Og det kan være en god ide at få professionel vejledning, ifølge racerkører Jason Watt, der i oktober 1999 var ude for en alvorlig motorcykelulykke i forbindelse med et interview.

- Det er vigtigt at få den rette hjælp efter en ulykke, for jo hurtigere man kan komme tilbage til hverdagen, jo bedre er det for både en selv og de pårørende, siger Jason Watt.

En helt ny hverdag

Efter Jason Watts alvorlige ulykke var han indlagt i mange måneder, inden han kom til PTU’s specialhospital for ulykkespatienter til en omfattende tværfaglig rehabilitering.

- Jeg kom hjem i en kørestol, og selv om det var dejligt at komme hjem, så var den første tid også noget kaotisk. Der var så meget nyt at forholde sig til lige fra karriere til familie og venner, så var noget uoverskueligt i starten. Det var jo en helt ny hverdag, der skulle i gang, siger Jason.

I forbindelse med ulykken brækkede Jason sin ryg, så han i dag sidder i kørestol.

Kaos af spørgsmål og bekymringer

Vejlederne på UlykkesLinjen oplever ofte at komme i kontakt med mennesker, der har været udsat for en alvorlig ulykke, og fælles for dem er, at de skadede ofte ender i et kaos af spørgsmål og bekymringer. Her er UlykkesLinjen en samlet indgang til alt de spørgsmål, der ligger omkring en ulykke.

På UlykkesLinjen sidder erfarne socialrådgivere klar til at hjælpe ulykkesskadede og deres pårørende. De trækker på et bagland af bl.a. jurister, psykologer, fysioterapeuter og læger.

Du kan ringe til UlykkesLinjen alle hverdage kl. 9-15 på 3673 2000.