Ulykken ændrede mit liv

Tidligere rådmand i Aarhus, Dorthe Laustsen, brækkede ryggen i 2012 i en voldsom trafikulykke. Ulykken vendte med et op og ned på hendes liv, og mange spørgsmål hobede sig op, da hun kom hjem efter 8 måneders indlæggelse. Heldigvis vidste Dorthe, hvor hun kunne søge om hjælp.

For godt fire år siden vendte en trafikulykke op og ned på Dorthe Laustsens liv. Da ulykken skete, var Dorthe rådmand i Aarhus Kommune for ældre - og sundhedsområdet, og hun levede et aktivt og udadvendt liv, men med et stod Dorthe og hendes pårørende i en ny situation.

- Med et var mit liv vendt op og ned. Min mand og jeg skulle til at finde ud af en hel ny hverdag efter ulykken, og der var rigtig mange spørgsmål, siger Dorthe Lausten.

Livet efter en alvorlig ulykke kan for mange skadede virke kaotisk, og ofte er tiden efter ulykken fuld af spørgsmål om fx genoptræning, sygedagpenge, forsikring, advokatbistand og psykologbistand, lyder det fra UlykkesLinjen.

God ide at søge hjælp

Dorthe Laustsen var indlagt otte måneder på hospitalet, inden hun kom hjem igen. I forbindelse med ulykken fik hun et brud på rygsøjlen og mistede sin førlighed.

- Ulykken betød jo, at jeg kom hjem som en helt anden person. Jeg kom hjem i en kørestol, og det kunne godt virke lidt uoverskueligt i starten, det var jo en helt ny hverdag, der startede. Heldigvis vidste jeg fra mit arbejde, hvor jeg kunne søge om hjælp, men det er jo ikke alle, der har den viden, og her kan det være en god ide at få hjælp, siger Dorthe Lausten.

UlykkesLinjen hjælper ulykkespatienter videre i livet

Godt 300.000 danskere har følgevirkninger efter en ulykke. Vejlederne på UlykkesLinjen oplever ofte at komme i kontakt med mennesker, der har været udsat for en alvorlig ulykke, og fælles for dem er, at de skadede ofte ender i et kaos af spørgsmål og bekymringer. Her er UlykkesLinjen en samlet indgang til alt de spørgsmål, der ligger i forlængelse af en ulykke.

UlykkesLinjen yder gratis og uvildig vejledning til ulykkesskadede og deres pårørende. Linjen er støttet økonomisk af Offerfonden.

Telefonvejlederne sidder klar til at hjælpe, og har et bagland af eksperter - blandt andet advokater, psykologer, læge og fysioterapeuter.

UlykkesLinjen har telefontid alle hverdage kl. 9-15 på 3673 2000.