Ulykkescafémøde om smerter

Hør et spændende foredrag om kroppens indikationer ved kroniske smertetilstande

Arrangør

Fyn

Dato

30. september 2021

Tidspunkt

Kl. 16.00 - 18.00

Adresse

Seniorhuset Odense, Toldbodgade 5, 5000 Odense C
Vis på kort

Pris

50 kr. (+ evt. hjælper ved ledsagerkort 30 kr.)

Der inviteres til foredrag med Morten Rune Blichfeldt-Eckhardt fra SmertecenterSyd, OUH. Morten er forsøgsansvarlig læge for BioSign-forsøget.

Morten vil fortælle om målbare indikationer i kroppen ved kroniske smertetilstande, samt de senfølger, som en kronisk inflammationstilstand kan afstedkomme.

En af de ting, der gør kroniske smerter svære at dokumentere og diagnosticere, er den manglende forståelse for den fysiologiske baggrund for smerterne. Det betyder, at de ikke umiddelbart kan måles, scannes eller findes i en blodprøve. Men det er muligt, at vi kan i fremtiden.

Nyere forskning stiller skarpt på centralnervesystemets samspil med immunsystemet, som mulig baggrund for for smerterne og de potentieller muligheder, det giver for forbedret diagnostik og forståelse.

Men hvordan påvirker immunsystemet smerteopfattelsen? Hvilken rolle udfylder hjernens signalstoffer, fx cytokiner, hvilke mekanismer er på spil, og hvilken betydning har det ved kroniske smertetilstande?
Hvad viser forskningen foreløbigt i forhold til kroniske smerter og cytokiner? Hvad er næste skridt? Kan der med tiden komme praktiske anvendelser af forskningen i forhold til fx diagnose eller behandling?

Der er handicapparkering i gården, og handicaptoiletter i huset. Døren til Seniorhuset låses kl. 15. Er vi ikke ved døren, kan du ringe på klokken til højre for døren, eller ringe på tlf.: 4124 6820.

Der serveres kaffe/te og kage.

Vær opmærksom på, at hjælpere skal tilmeldes særskilt under "Tilføj deltager" i tilmeldingsformularen.

Kontakt

Nina Breilich, tlf.: 4124 6820, n.breilich@polio.dk.