Ulykkespatientkonference

Tro, håb og hårdt arbejde er temaet på Ulykkespatientkonferencen, der bliver holdt den 3. oktober i Vingsted hotel og konferencecenter.

Arrangør

Sekretariatet

Dato

31. marts 2018

Tidspunkt

Kl. 09.00-17.00

Adresse

Vingsted hotel & konferencecenter, Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten
Vis på kort

Pris

250 kr. (Gælder også hjælpere og ledsagere)

Hør en række spændende oplægsholdere, der hver især giver deres vinkel på, hvordan man med tro, håb og hårdt arbejde kan leve et godt og aktivt liv, når vi holder Ulykkespatientkonference i Vingsted hotel og konferencecenter den 3. oktober.

Dagen starter med et tankevækkende fælles oplæg af hospitalspræst Tom Kjær, der giver sit input til, hvordan man lever bedst muligt, når livet er blevet anderledes som følge af sygdom eller ulykke.

Efterfølgende kan du blive inspireret i en række spændende workshops. Der vil være mulighed for at deltage i to workshops på dagen.

Jesper Vollmer Heick afslutter dagen med et bevægende foredrag om, hvordan hans livsgrundlag pludselig ændrede sig på 3 sekunder.

På dagen vil en række firmaer præsentere deres produkter på stande, som du kan besøge i pauserne.

Program

  • 09.00 - 11.00 Morgenmad
  • 11.00 - 11.15 Velkomst
  • 11.15 - 12.15 Fælles oplæg v. Tom Kjær
  • 12.15 - 12.45 Pause
  • 12.45 - 13.45 Workshop 1
  • 13.45 - 14.30 Frokost
  • 14.30 - 15.30 Workshop 2
  • 15.30 - 16.00 Pause
  • 16.00 - 17.00 Fælles afslutning v. Jesper Vollmer Heick

Håbet er en fri og betydningsfuld fugl – også når livet er blevet anderledes

Fælles oplæg ved hospitalspræst Tom Kjær

Hvordan lever man bedst muligt, når livet er blevet anderledes som følge af sygdom eller ulykke? Hvad betyder håb i den forbindelse? Hvordan kan omgivelserne støtte bedst muligt? Det vil Tom Kjær, som er præst på Herlev hospital, og dér møder mange sygdoms- og ulykkesramte og deres pårørende, give et oplæg om.

“Jeg Lever"

Fælles afslutning ved Jesper Vollmer Heick

Hvad sker der med én, når ens livsgrundlag pludselig ændres på 3 sek.? Når alle ens prioriteter pludselig bliver nogle helt andre, end dem man havde for de 3 sek. siden? Og hvordan kan alle de hårdeste udfordringer, man overhovedet har været udsat for gennem hele sit liv, pludselig virke som det rene ingenting? Det vil Jesper Vollmer Heick fortælle om. Han brækkede nakken på en ferie med sin familie i Thailand i 2015.

Workshops

Oplægsholderne vil holde et oplæg, hvorefter der er tid til debat og spørgsmål. Du kan deltage i to workshops på dagen.

Rejsen til USA

Henrik Jensen og Lotte Friberg vil fortælle om deres roadtrip gennem USA i 2016, hvor fem venner var på tur sammen. Lotte Friberg var med som hjælper på deres 14 dages rejse.

Arbejdsliv

Mange spørgsmål melder sig efter en ulykke. Særligt bekymringen i forhold til fremtidig tilknytning til arbejdsmarkedet fylder meget hos mange. Socialrådgiver Bente Elton Rasmussen fra UlykkesPatientForeningen vil i denne workshop oplyse om rettigheder og muligheder. Samtidig vil Kristian og Thomas fortælle om deres erfaringer og udfordringer i forhold til at komme tilbage til arbejdslivet efter deres rallyulykke.

Når ulykken rammer – en samtale om aktiv livshjælp og dødshjælp

Livet bliver aldrig som før, når en alvorlig ulykke rammer, men skal det afgøre, om livet er værd at leve? En samtale mellem Janus Tarp, formand for UlykkesPatientForeningen, og Mogens Folkmann Andersen, presseansvarlig hos UlykkesPatientForeningen, om det værdige liv efter ulykken, og hvorfor aktiv dødshjælp ikke bør blive en løsning, når livet ligger foran en.

Seksualitet

Hvordan kan du bibeholde intimiteten og seksualiteten, når du er ramt af sygdom eller handicap? Hvad sker der med din seksuelle krop? Hvilke udfordringer står du overfor, når du ønsker, at seksualiteten skal fungere, og hvordan kan du tage højde for de udfordringer, der er?
Hør Sexolog og sygeplejerske Else Olesen fortælle om seksualitet i forbindelse med sygdom.

Aktiv livstil

Kim Klüver fortæller om, hvordan han er kommet i gang med en aktiv livstil efter sin ulykke. I dag dyrker han håndcykling på højt plan.

Foto: Lars Møller fra PL i Rio

 

Pris

250 kr. inkl. forplejning

Husk også at tilmelde evt. hjælper eller ledsager. Det koster også 250 kr for hjælpere og ledsagere at deltage.

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Mette Dankelev på tlf.: 3673 9028 eller mda@ulykkespatient.dk