Brug din ulykke – bliv ambassadør for Sikker Trafik LIVE

Kunne du tænke dig at bruge din trafikulykke til at forhindre andre ulykker? Det er det, der er formålet, når de 19 ambassadører fra Sikker Trafik LIVE tager rundt på danske folke- og efterskoler. I 2016 besøgte de i alt 32.000 elever, og efterspørgslen er så stor, at der er behov for nye ambassadører.

Unge og trafik er jævnligt en farlig kombination, der medfører, at alt for mange unge ender i en trafikulykke. Det forsøger ambassadørerne fra Sikker Trafik LIVE at forebygge. Derfor tager de ud i folkeskolens ældste klasser og på efterskoler, hvor de bruger deres personlige historie til at få eleverne til at reflektere over deres egen måde at begå sig i trafikken.

- Vi kommer ikke med løftede pegefingre. Vi kommer med vores personlige historie om vores egen trafikulykke og fortællingen om, hvordan vi i dag lever med konsekvenserne af vores handlinger. Vores vigtigste budskab til de unge er ’undgå at havne i samme situation som mig’, siger Jørgen Witt Christensen, der er seniorkonsulent i Rådet for SikkerTrafik, som sammen med TrygFonden står bag tilbuddet.

Jørgen fungerer selv som ambassadør og har været ude og fortælle sin historie mere end 1.000 gange.

Et meningsfuldt job – med personligt udbytte

Sikker Trafik Live har eksisteret siden 1987 og erfaringen er, at foredragene gør en stor forskel i forhold til at flytte unge menneskers adfærd.

- Vi har et koncept, der fungerer og som gør en forskel. Det er den primære grund til, at man skal melde sig som ambassadør: at man har lyst til at gøre en forskel, siger Jørgen Witt Christensen.

Ud over at være med til at forhindre fremtidige trafikulykker, får ambassadørerne også et stort personligt udbytte ud af jobbet. 

- Der er ingen tvivl om, at det er meget meningsfuldt at være ambassadør, og at det for rigtig mange betyder en personlig udvikling.

Vi har et koncept, der fungerer og som gør en forskel, siger Jørgen Witt Christensen.

Vi har et koncept, der fungerer og som gør en forskel, siger Jørgen Witt Christensen.

- Derudover er det selvfølgelig en fordel, at man fremadrettet kan skrive på sit CV, at man er vant til at stille sig op foran en forsamling og holde foredrag, siger Jørgen Witt Christensen.

Du får grundig forberedelse

Inden man lukkes ind på scenen foran en skoleklasse, gør Rådet for Sikker Trafik meget ud af at forberede en ny ambassadør på opgaven.

- Vi hjælper nye ambassadører alt hvad vi kan, så de føler sig klar til opgaven. Vi tilbyder bl.a. et introduktionskursus på 1½ dag og årlig efteruddannelse, siger Jørgen Witt Christensen.

At være ambassadør for Sikker Trafik

LIVE er ikke et fuldtidsjob, og det kan sagtens passes ind med uddannelse eller job. Man har selv stor indflydelse på, hvor mange foredrag man vil holde, og dermed hvor meget det skal fylde i ens hverdag.

Kan jeg blive ambassadør?

  1. Du skal være trafikskadet og mellem 20 og 35 år
  2. Du skal have lyst til at fortælle om ulykken og livet med et handicap
  3. Du skal have en synlig skade efter ulykken
  4. Du skal være afklaret omkring din ulykke

Vil du vide mere, eller vil du gerne være ambassadør, så kontakt: Jørgen Witt Christensen, Tlf. 4038 3916, jwc@sikkertrafik.dk

Som Live ambassadør er du med til at gøre en forskel, og du får kurser og uddannelse. Du får også honorar og kørselspenge.