Husk at tjekke om dit kørekort skal fornys

Har du tidsbegrænsning på dit kørekort, skal du være opmærksom på, hvornår det skal fornys. Overskrides udløbsdatoen med 3 år, skal du til en orienterende køreprøve hos politiet, før de kan forny kørekortet.

Når du har kørekort med særlige krav, som for eksempel automatgear eller anden indretning, på grund af sygdom eller et handicap, har du en kortere tidsbegrænsning på kørekortet end andre. Her gælder kørekortet kun for 1, 2 eller 5 år ad gangen.

Glemmer du at forny kørekortet og udløbsdatoen overskrides med 3 år, skal du til en orienterende køreprøve hos politiet, før de kan forny kortet.

Det er både ærgerligt og dyrt at skulle bruge tid på at læse op til teori og betale for 2 – 5 køretimer samt gebyr til politiet for teori- og køreprøve. Derfor opfordrer UlykkesPatientForeningens handicapbilistcenter folk til at holde øje med udløbsdatoen.

HandicapBilistCentret har det seneste stykke tid fået flere henvendelser fra personer, hvor kørekortet har været udløbet i over 3 år, og som derfor har skullet til orienterende køreprøve.

Sådan fornyer du dit kørekort

Du fornyer dit kørekort ved at aflevere lægeattest med pasfoto til Borgerservice i din kommune.

Dem, som har en kort tidsbegrænsning, har fået et brev om det af politiet.