Millioner til at styrke beskæftigelse for mennesker med handicap

Onsdag d. 7. november indgik alle Folketingets partier, undtagen Enhedslisten, en satspuljeaftale, der skal styrke beskæftigelsen blandt mennesker med handicap.

Et af midlerne er uddannelse, og det vækker begejstring hos Janus Tarp, formand for UlykkesPatientForeningen.

- Uddannelse er altafgørende for, at man kan få et arbejde, og kan vi med den nye aftale få et mere fleksibelt uddannelsessystem, der kan rumme mennesker med særlige udfordringer og behov, så vil det styrke beskæftigelsen, lyder vurderingen fra Janus Tarp, der fortsætter:

- Beskæftigelsen for mennesker med handicap halter langt efter den generelle beskæftigelse. Jeg håber, at vi med den nye aftale i den grad kan få mennesker med handicap ud på arbejdsmarkedet.

Udover uddannelse fremhæver Janus Tarp også partiernes ønske om at afskaffe aldersgrænsen for hjælpemidler til job samt skabe en smidigere overgang mellem sektorerne. Det betyder konkret, at der skal være mulighed for at beholde et hjælpemiddel i op til tre måneder efter endt uddannelse.

Manglende fokus på handicapbiler

Der er dog ingen roser uden torne, og Janus Tarp havde gerne set, at der også var kommet fokus på handicapbiler.

- For mange mennesker med handicap er det afgørende, at de har adgang til en handicapbil. Her havde vi gerne set smidigere regler, så der var mulighed for at få en forhåndsgodkendelse til en handicapbil allerede mens, man var jobsøgende, siger Janus Tarp.

Om aftalen

Aftalen er indgået som en del af satspuljeaftalen på beskæftigelsesområdet, og den løber i årene 2019-2022. Partierne er enige om, at flere mennesker med handicap skal hjælpes i job og uddannelse, og der er afsat 128,4 mio. kr. til indsatsen.

Læs mere om aftalen på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside