Nyt initiativ skal få flere danskere til at skrive testamente

Kun 17 procent af danskerne skriver testamente, og det er for få. Det mener en lang række velgørende organisationer, der nu er gået sammen om at bryde tabuet og få flere til at tage stilling.

De færreste af os kan lide tanken om, at vi en dag skal dø, og næsten lige så få bryder sig om at diskutere privatøkonomi med omverdenen. Derfor er det også de færreste, der får taget stilling til arv og testamentering. Ifølge analysefirmaet YouGov skriver bare 17 procent af danskerne testamente. Det er for få, mener en lang række velgørende organisationer, der nu går sammen for at bryde tabuet.

- De fleste danskere ville have glæde af at skrive testamente, men mange ved ikke, at de har brug for det. Når vi skriver testamente, får vi mulighed for at få indflydelse på, hvordan vores arv skal fordeles, og det giver også mulighed for at videreføre de økonomiske og moralske værdier, der har betydet noget i livet. Men testamentering kan være et svært emne at tale om, og det er meget få, der får lagt en plan. Det vil vi rigtig gerne hjælpe med at ændre gennem oplysning og inspiration, siger Ann Marie Panduro, der er chefjurist og styregruppeformand i det helt nye samarbejde, Det Gode Testamente.

Initiativet er et samarbejde mellem 31 velgørende organisationer i Danmark – herunder UlykkesPatientForeningen, Kræftens Bekæmpelse og Hjerteforeningen. I fællesskab lancerer organisationerne hjemmesiden detgodetestamente.dk, der sammen med en række nationale oplysningskampagner og gratis juridisk rådgivning skal klæde danskerne på til at tage stilling og give noget godt videre.

Et spændende samarbejde

I UlykkesPatientForeningen glædes adm. direktør Philip Rendtorff over samarbejdet:

- Det er glædeligt, at vi er så mange velgørende foreninger, der kan samarbejde om en så vigtig sag som at testamentere en del af sin arv til velgørenhed. Det handler om at give noget godt videre og samtidig have indflydelse på fordelingen af den arv, man efterlader sig.  

Har du brug for at vide mere om, hvordan du kan oprette et testamente til fordel for UlykkesPatientForeningen, kan du kontakte Philip Rendtorff på telefon 3673 9009.

Læs om regler, og hvordan du opretter et testamente

Læs om Det Gode Testamente