Projekt søger familier

Nyt projekt vil give børn, der oplever alvorlig sygdom i familien, et pusterum. Projektet søger familier, der vil være med.
Børnebuddien hjælper med de små, men vigtige, ting i hverdagen. Det kan både være aktiviteter ude og hjemme.

Hvis mor eller far bliver alvorligt syg, kan det være svært for familien at gøre det, som den plejer. Et nyt projekt vil hjælpe børnene i familien med at opretholde aktiviteter i hverdagen, der hørte til før sygdom eller dødsfald, fx lektielæsning, følge til fritidsaktivitet og en tur i biografen.

Tilbuddet er for familier som bor i Storkøbenhavn og har børn i alderen 6-15 år.

Bag projektet står Institut for Sygepleje, professionshøjskolen Metropol, og det er finansieret af støtte fra Egmont Fonden.

- Målet med projektet er at yde den presserende og akutte hjælp, som skaber trivsel for børn, der oplever alvorlig sygdom eller dødsfald i hjemmet. Samtidig skal projektet styrke vores viden om arbejdet med børn. En viden som vi kan bruge i professionsuddannelserne, siger projektleder Dorte Vilstrup.

Hvert barn få en buddy

Alle børn får tilknyttet deres egen BørneBuddy i en periode på cirka 4 måneder. BørneBuddies er studerende fra Metropol, og de læser fx til sygeplejerske, lærer eller socialrådgiver.

- Vi stiller høje krav til de studerende, der deltager i projektet. Der følger et stort ansvar med opgaven, som kræver en høj grad af ansvarsbevidsthed.  Alle BørneBuddies er derfor udvalgt på baggrund af en skriftlig ansøgning og en personlig samtale, og alle har gennemført et obligatorisk kursus om børn og sorg, siger Dorte Vilstrup.

Alle BørneBuddies har også afleveret børne- og straffeattest og får løbende supervision. 

Skal bredes ud i hele landet

Projektet starter som pilotprojekt i januar 2017 og fortsætter til og med 2018.

- Vi håber, at vi i projektperioden kan hjælpe 200 børn og efterfølgende gøre det til et fast tilbud på Metropol. Vi vil også gerne udbrede det til andre professionshøjskoler, siger Dorte Vilstrup. 

Hvem kan være med?

Alle familier, der har akutbehov for hjælp i forbindelse med alvorlig sygdom eller dødsfald, kan være med. Familierne vil blive inviteret til en samtale, før de får tilbudt en BørneBuddy for at få det bedste match mellem barn og BørneBuddy. Og for at sikre, at samtykket til deltagelse sker på et informeret grundlag.