Velkommen til UlykkesPatientForeningen

UlykkesPatientForeningen er navnet på en patientforening, der har til formål at forbedre livsvilkårene for de flere end 100.000 danskere, der har alvorlige følger efter en ulykke. Støtte, oplysning og forskning er de primære områder, som foreningen beskæftiger sig med.

Når PTU den 9. marts 2016 bliver til UlykkesPatientForeningen er dannelsen af en patientforening for ulykkesramte en realitet.

Specialiseret rådgivning og træning er blandt de centrale tilbud til medlemmerne, men foreningen vil også sikre ordentlige livsvilkår gennem forskning og målrettet kommunikation med politikere og sundhedsvæsen.

Specialiseret rådgivning og træning
Vores ambition er at samle al den viden og vejledning, som du har brug for, i én indgang. I fremtiden ringer du til UlykkesLinjen, hvis du skal snakke med fagfolk om din ulykke og alle de spørgsmål, der er knyttet hertil. Det er her, du kan få svar på dine spørgsmål inden for fx sygedagpenge, forsikringer og erstatning, eller hvad du kan forvente, at din kommune kan hjælpe dig med.

Hos UlykkesLinjen får du på alle hverdage mulighed for at snakke med socialrådgivere, psykologer, ergoterapeuter, læger eller jurister, hvis du har brug for et godt råd eller vejledning til, hvordan du kommer videre. Der er også mulighed for, at du kan snakke med andre ulykkespatienter og udveksle erfaringer.

Mange med fysisk funktionsnedsættelse vil gerne træne og holde sig i gang, men det kan være svært at finde et egnet tilgængeligt sted i ens lokalområde. Det vil vi lave om på, og i løbet af 2016 vil du i de lokale kredse finde specialiserede træningstilbud, der retter sig mod mennesker med handicap. Derudover vil kredsene tilbyde lokale aktiviteter, der retter sig mod dig og din livssituation.

Forskning der gør en forskel
Kampen for et godt liv med en ulykkesskade afhænger i høj grad af forskning i behandlingsmuligheder og områder, der påvirker ulykkespatienters livskvalitet. Derfor vil vi støtte og udvikle forskningsprojekter i tæt samarbejde med universiteter og hospitaler.

Dette er blot nogle af de ting, UlykkesPatientForeningen tilbyder dig som ulykkesramt. I den kommende tid vil vi løbende løfte sløret for de mange nye tiltag, der kommer til at forme den nye forening. Indtil da er du mere end velkommen til at læse mere om foreningen her på vores nye hjemmeside og – hvis du er medlem – i vores nye medlemsmagasin.