Virksomheder: Tip til jobsøgning med et handicap

Tre virksomheder giver deres bud på, hvordan man kan gribe jobsøgningen an.

Hvilke råd har arbejdsgiverne til mennesker med handicap, som er jobsøgende?

Tre virksomheder svarer her på tre spørgsmål, som netop handler om, hvordan man kan vise, at nok har man et fysisk handicap, men bortset fra det, er man ikke spor anderledes.

 1. Er det en god idé personligt at aflevere sin ansøgning hos virksomheden, eller vil det virke forstyrrende?
 2. Er det vigtigt at vedhæfte anbefalinger fra tidligere arbejdsgivere?
 3. Hvis det er ens første job, er det så en god idé at få en lærer fra sin uddannelse eller fx en fysioterapeut fra genoptræningsforløbet til at skrive et par linjer om, hvordan man fungerer med sit handicap?

HR-konsulent i DR Anne-Mette Plykker

 1. Nej i en stor virksomhed som vores vil man kun møde en i receptionen, som ikke har noget som helst med ansættelsen at gøre.
 2. Det skader aldrig at vedhæfte anbefalinger – og har man været mange år i branchen, kan det jo også sige meget om ens kvalifikationer.
 3. Det kunne godt være relevant. Man skal nok gøre lidt ekstra for at sælge sig selv og gøre opmærksom på sine kvalifikationer. Men erfaring og faglige kvalifikationer vil altid være det væsentligste.

Regnskabschef i Wirtgen

Wirtgren sælger og servicerer asfaltmaskiner og har22 ansatte i Danmark

 1. Det er bedst at komme og vise sit ansigt, så man tager brodden af overraskelsen. Afmystificerer handicappet lidt.
 2. Anbefalinger fra tidligere arbejdsgivere er vigtige. Det siger både noget om, hvad man kan og giver os mulighed for at kontakte de tidligere arbejdsgivere, som måske er en del af vores netværk.
 3. Ja, hvis det er ens første job, ville det være godt med en kort udtalelse fra en person, der har kendskab til ens personlighed og faglige kunnen – og på få linjer kunne forklare ansøgerens situation. I det hele taget kan vi godt lide korte ansøgninger med masser af referencer.

Bente Nissen, konsulent hos Cabi

Cabi er et videns- og væksthus. Virksomheden har blandt andet et virksomhedsnetværk med fokus på social ansvarlighed og er derfor i tæt kontakt med rigtig mange virksomheder omkring netop det her spørgsmål.

 1. Hvis virksomheden ikke er for stor, så man kun kommer til receptionisten, tror jeg, det kan være en god idé at møde op med ansøgningen. Det kan måske fjerne noget af den usikkerhed, arbejdsgiveren kan have. Man viser også initiativ ved at møde op.
 2. Det er altid godt med anbefalinger og ikke mindst her. Det kan også fjerne noget usikkerhed hos den nye arbejdsgiver. Desuden er det vigtigt at have undersøgt, hvad jobcentret evt. kan byde ind med. Have bud på løsninger.
 3. Jeg ville ikke bruge en behandler til at fortælle om personlighed og kampgejst. Man risikerer, at der kommer for meget fokus på funktionsnedsættelsen. Det ville være bedre med udtalelser fra underviser, for så er fokus fortsat på kompetencerne.

 

Få gratis prøve på magasin for ulykkesramte

Artiklen har været bragt i magasinet Livtag. Er du ikke medlem og modtager magasinet, men har lyst til at se, om bladet er noget for dig, kan du bestille et gratis prøveeksemplar.

Bestil gratis prøve på magasin