C6

Sensorisk skadesniveau ses i kropsfiguren. Farven repræsentere det laveste intakte niveau for kroppens signaler op til hjernen som f.eks. berøringsans, ledstillingssans, varme/kuldesans etc. Der er normal sensorik opefter.

Daglige aktiviteter er muligt at udføre med tilretning og hjælpemidler, herunder påklædning, spisning, bad, toilette, lettere madlavning og at køre bil med specialindretning. Har behov for hjælp til husholdnings aktiviteter. Kan selvstændigt komme fra liggende til siddende stilling og forflytninger i lige plan. Primært benyttes manuel kørestol.

Muskelfunktionen er intakt i alle skuldre muskler samt albue bøjer (biceps) og mange af håndleddenes strække muskler. Delvis intakt brystmuskler og skulder/ryg muskler (m. pectoralis, m. serratus ant., m. latissimus dorsi). Albuens strække muskle virker ikke (triceps) men ved overstrækning af albuerne er det muligt at Trick stemme med strakte arme. Tenodesegreb er en mulighed. Der kan være spasticitet i fingre, mave og ben.

Åndedrættet er mindre påvirket, kan selv hoste i siddende stilling ved at bøje frem over sine ben.

Blære, tam og sexualfunktion er påvirket. Det er muligt at selvkaterisere sig (RIK) og benytte medikamenter til tarmtømning (laxantia eller manuel stimulering). Mænds sexualfunktion er påvirket med nedsat fertilitet men spasticitet kan give rejsning og udløsning er muligt. For kvinder er fertiliteten normal men skeden har nedsat fugtighed. For begge køn kan nye erogene zoner udforskes og der findes både medicin og hjælpemidler der kan være nyttige.

Det autonome nervesystem er påvirket af skaden, hvorfor det sympatiske nervesystem ikke virker. Evnen til at mærke kulde og varme er påvirket og svedfunktion er defekt. Blodtryksregulering er defekt og der kan opstå hyperreflexi. Et normal blodtryk vil være ændre til at være 90/50-55 og pulsen til 45-50.