Gå til hovedindhold

Mødet med systemet

Som ulykkesramt kan det opleves særdeles belastende ufrivilligt at blive menneske i systemet. Her kan du læse mere om mulighederne for hjælp, og hvad du selv kan gøre.

At få hjælp af det kommunale system kan godt føles som endnu en prøvelse efter ulykken. Reglerne er komplicerede, og der er mange forskellige love, der spiller ind, så det kan være svært at overskue, hvordan du navigerer i det hele.

Måske kan det hjælpe dig at betragte systemet som en spilleplade med spilleregler, hjælpekort, et start og et mål. Vi prøver at illustrere det i ovenstående video.

Hvis vi fx forestiller os, at du gerne vil have en handicapbil, så kommer du ind på den spilleplade, der hedder Transport ved funktionsnedsættelse. Du skal gennem en række felter, for at kommunen kan vurdere, hvilken hjælp de vil tilbyde dig. Det kan blive en handicapbil, men det kan også blive fx handicapkørsel eller en minicrosser.

Hvis du på egen hånd – uden rigtigt at kende spillereglerne – søger direkte om en handicapbil ved kommunen, er der stor sandsynlighed for, at du får afslag, fordi du ikke har været forbi de nødvendige felter.

Udfordringen er nemlig, at spillereglerne er så komplicerede, at det er svært at gennemskue hvilke felter, du skal forbi, og hvad du skal gøre på hvert felt. 

Få hjælp på UlykkesLInjen

Hvis du har brug for hjælp, er du velkommen til at kontakte UlykkesLinjen, hvor der sidder socialrådgivere klar til at hjælpe dig med at forstå de generelle regler, som gælder på den helt særlige spilleplade, du er på. 

Du kan ringe til UlykkesLinjen på tlf. 3673 2000 eller læse mere på ulykkeslinjen.dk

Hjælp os med at blive bedre