Gå til hovedindhold

Test af strømpepåtager

Læs om de fordele og ulemper en ergoterapeut og en bruger ser efter at have testet en strømpepåtager.

Strømpepåtager

Denne strømpepåtager er beregnet til almindelige strømper.

Du sætter først strømpen på ’stativet’, og derefter kan du så – ved hjælp af stropperne – trække strømpen på foden.

Pris 75 kr.

Køb den hos LivetSomSenior

Testen er foregået ved, at en af vores ergoterapeuter har udvalgt et af hverdagens små hjælpemidler, som vi har bedt en bruger om at afprøve.

Ergoterapeuten

Fordele

Denne type strømpepåtager kan være god, hvis du har svært ved at nå dine fødder. Der findes flere forskellige designs. Det kan være rart at dække strømpepåtageren med fx talkum for at mindske friktionen mellem hud og redskab. Strømpepåtageren fylder og vejer ikke ret meget.

Ulemper

Du skal have gode hånd- og armkræfter for at trække strømpen op over foden. Der mangler en vejledning til redskabet. Plasticoverfladen giver friktion mod huden, og det kan være svært at få den trukket op over foden. Der er ikke nogen strømpeaftager i denne løsning, og du skal derfor stadig finde en måde at få strømperne af.

Brugerens vurdering

Ideen med strømpepåsætteren er fin, men den skal være lidt stivere. Når man sætter strømpen på, falder den sammen, og så er det svært at få foden i. Da jeg ikke kan nå ned til min fod, skal jeg alligevel have hjælp. Lidt stivere, så er den der, tror jeg.

Vejledning om hjælpemidler

Har du brug for vedledning i forhold til hjælpemidler, er du altid velkommen til at ringe til vores ergoterapeuter på PolioLinjen. Du kan ringe mandag-torsdag kl. 10.00-14.00 på tlf. 36 73 20 40.