Gå til hovedindhold

Behandling af smerter

Du kan her på siden få et overblik over, hvordan forskellige faggrupper kan hjælpe dig og finde inspiration til, hvordan du håndterer og lever med smerterne samt blive klogere på, hvor du kan få hjælp.

Hvis du lever med kroniske smerter, ved du også, at det har stor betydning for, hvordan du lever dit liv.

For smerterne og det, de gør ved dig, kan have konsekvenser for dit hverdagsliv, arbejdsliv og forholdet til dine pårørende og omgangskreds.

Netop derfor er det vigtigt at vide, hvad du kan gøre for at håndtere smerterne bedst muligt, så de styrer dit liv så lidt som muligt.

For alle smertetyper gælder, at det ofte er en individuel vifte af indsatser, der skal til for at afhjælpe smerten. Mange har glæde af at tænke tværfagligt og inddrage flere forskellige fagpersoner i smertebehandlingen.

Det kan fx være, du har glæde af at få hjælp af:

  • En fysioterapeut, der kan finde relevante træningsøvelser til dig og lægge et træningsprogram, hvor du langsomt bygger din krop op.
  • En ergoterapeut, som kan lære dig forskellige aflastende teknikker og strategier i hverdagen, så du fordeler dine aktiviteter og holder pauser så du ikke overbelaster kroppen.
  • En psykolog, der kan hjælpe dig med at træne din hjerne, så du tænker anderledes om dine smerter og med at finde balance i din adfærd, så dit smertesystem ikke bliver overbelastet.

Hør podcasts om smerter

Bliv klogere på, hvad smerter er og på hvordan du kan håndtere dem. UlykkesPatientForeningen har produceret flere podcasts om smerter.

Læs artikler om et liv med smerter