Gå til hovedindhold

Test af grydeholder

Se hvilke fordele og ulemper der er ved denne grydeholder.

Grydeholder

Hvis du har problemer med at holde fast på gryden, mens du rører i den, kan du måske have gavn af denne grydeholder. Stativet sættes fast med sugekopper på komfuret, og gryden eller pandens håndtag holdes fast, så du kan røre med én hånd. Stativet passer til gryder og pander i forskellige størrelser. Holderen fungerer bedst på glaskeramiske kogeplader.

Testen er foregået ved, at en af vores ergoterapeuter har udvalgt et af hverdagens små hjælpemidler, som vi har bedt en bruger om at afprøve.

Pris 173,75 kr.

Du kan købe den hos Procare.dk

Brugeren

Fordele:

Den er rigtig god, fordi den holder panden og gryderne på plads, så jeg ikke får så ondt af at holde dem. Den vil jeg varmt anbefale til andre, som har dårlige hænder, den er god.

Ulemper:

Den kan ikke tage store gryder.

Ergoterapeuten

Fordele:

Hvis du har nedsat kraft i hænderne eller kun har en hånd, du kan arbejde med, kan det være en hjælp at anvende grydeholderen. Den kan hjælpe med at støtte en pande eller en lav kasserolle til at stå fast på et induktionskomfur. Holderen kan hurtigt flyttes til et af de andre blus på komfuret vha. sugekopperne.

Ulemper:

Grydeholderen kan kun anvendes på induktions- og glaskeramiske plader og kan ikke holde på alle typer af gryder. Man skal røre langsomt og kontrolleret for at være sikker på, at holderen ikke flytter sig under madlavningen.

Når man rører i gryden eller panden, skal man være opmærksom på ikke at skubbe for meget fremad, da dette kan skubbe panden eller gryden fri af holderen.

Denne holder er i øjeblikket det eneste produkt af sin slags på markedet, men firmaet Handigood er i gang med at udvikle en silikonering, der kan placeres på komfuret, og som med et tryk skal kunne fastholde gryder og pander.

Vejledning om hjælpemidler

Har du brug for vedledning i forhold til hjælpemidler, er du altid velkommen til at ringe til vores ergoterapeuter på PolioLinjen. Du kan ringe mandag-torsdag kl. 10.00-14.00 på tlf. 36 73 20 40.