Gå til hovedindhold

Carina vil være Lars' kone, ikke hans plejer

Carina er pårørende til sin mand Lars, som efter en ulykke på deres ferie fik amputeret begge ben. Carina og Lars har set faldgruberne som patient og pårørende, og deres fokus siden ulykken har derfor været på, at de vil få det bedste ud af livet sammen. Ikke som borger og plejer men som mand og kone. Carina fortæller her om livet som pårørende og nogle af de erfaringer, hun har gjort sig.

Carina var på ferie med sin familie, hvor hele familien var ude for en ulykke. De blev ramt af en bil, mens de stod og ventede på bussen. Værst gik det ud over hendes mand, Lars, som fik amputeret begge ben efter ulykken. 

Forinden ulykken havde Carina og hendes familie kendskab til livet som patient og pårørende, fordi Carinas mor for 16 år siden fik amputeret sit ene ben og en del af en arm, og har siddet i kørestol siden. Hun oplevede, at hendes mor og far det meste af tiden blev borger og plejer, i stedet for at være mand og kone. 

Carina fortæller, at det for hende og Lars er vigtigt at beholde deres roller som mand og kone, og hun tror, at det er med til at gøre, at de bliver ved med at være dem, de er, hvilket er vigtigt for deres parforhold.