Gå til hovedindhold

Test af knaplukker

Se fordele og ulemper ved en knaplukker.

Knaplukker

At lukke f.eks. skjorteknapper kan være en udfordring, hvis finmotorikken i fingrene ikke er så god som tidligere. Det kræver lidt træning at bruge en knaplukker, men med lidt øvelse kan det måske blive en hjælp i hverdagen.

Pris 85 kr.

Køb den hos LivetSomSenior

Testen er foregået ved, at en af vores ergoterapeuter har udvalgt et af hverdagens små hjælpemidler, som vi har bedt en bruger om at afprøve.

Ergoterapeuten

Fordele

Denne model har fortykket håndtag og gummibelægning på gribefladen, der gør redskabet lettere at holde fast på. Aflastende for dem, der har nedsatte kræfter i fingrene og/eller har en nedsat følesans. Der er en brugsanvisning bag på emballagen.

Ulemper

På trods af det fortykkede håndtag skal man stadig bruge nogle kræfter på at trække knappen gennem knaphullet, og det kræver funktion i begge hænder. På nogle typer bluser vil det være nødvendigt at trække imod med den anden hånd. Hjælpemidlet kræver en smule øvelse og teknik, inden det bliver let at anvende.

Brugerens vurdering

Den er ok til skjorter med små knapper, men den kræver øvelse og tålmodighed. Jeg har svært ved at bruge den til at lukke bukser med, da knapperne er for store. Samtidig giver metallet ikke ordentligt efter, så den vil ikke slippe knappen uden en lille kamp, der kræver lidt kræfter.

Vejledning om hjælpemidler

Har du brug for vedledning i forhold til hjælpemidler, er du altid velkommen til at ringe til vores ergoterapeuter på PolioLinjen. Du kan ringe mandag-torsdag kl. 10.00-14.00 på tlf. 36 73 20 40.