Gå til hovedindhold

Aflastning i hverdagen

Måske kan du have glæde af at lade en ergoterapeut hjælpe dig med at lære forskellige aflastende teknikker og strategier til hverdagen.

Susanne sidder og markerer noget i sin notesbog.

Har du brug for aflastning?

Når du lever med kroniske smerter, er det vigtigt at finde balancen mellem aktivitet og hvile. En ergoterapeut kan hjælpe med at lære dig forskellige aflastende teknikker og strategier til hverdagen.

Det kan handle om at få nogle redskaber til at blive bevidst om, hvordan og hvornår du kan regulere på dit energiforbrug i løbet af hverdagen. Det kan eksempelvis være, du kan have gavn af at føre en aktivitetsdagbog.

Spar på energien

Du kan også tale med en ergoterapeut om pauser og hvil i din hverdag og om hvilke aktiviteter, du kan vælge fra eller måske kan gøre en anden dag.

Der kan også være mange aktiviteter i dagligdagen, du kan udføre på en anden måde for at spare på energien, så du får overskud til at gøre det, der er vigtigst for dig.

Hjælpemidler der aflaster dig

For nogle kan det også være en fordel at anvende hjælpemidler eller tekniske løsninger i for eksempel køkkenet. Det kan ligeledes være en hjælp til at spare på energien og kan være med til at mindske dine smerter.

Læs også om at søge hjælpemidler hos kommunen

Find inspiration