Gå til hovedindhold

Test af karkludpresser

Se hvilke fordele og ulemper der er ved denne karkludpresser.

Karkludpresser

Hvis du har svært ved at vride en klud, kan karkludpresseren måske være en hjælp i din hverdag. Du stiller blot presseren i vasken og kommer karkluden ned i røret. Pres staven ned i røret og tryk et par gange. Derpå kan du tage kluden ud fra bunden.

Pris 199,95 kr.

Køb den her

Bemærk som medlem af PolioForeningen får du 15 % rabat i SeniorSams webshop. Se hvordan på polio.dk/rabatter.

Testen er foregået ved, at en af vores ergoterapeuter har udvalgt et af hverdagens små hjælpemidler og afprøvet det.

Ergoterapeuten

Fordele:

Karkludspresseren skåner hænder og håndled for at lave vrid, når man skal skylle sin karklud op.

For at anvende karkludspresseren skal man bruge begge hænder. Hvis man anvender en almindelig/større størrelse karklud, er den letteste måde at bruge karkludspresseren på ved at folde karkluden, inden man stopper den i røret.

Karkludspresseren kan rengøres i opvaskemaskinen.

Det er muligt, at det er lettere at anvende karkludspresseren til mindre karklude, fx bambusklude, mikrofiberklude eller strikkede klude.

Ulemper:

Det kræver en del armkræfter at trykke stemplet ned over kluden. Hvis man bare propper kluden ned i røret, har den en tendens til at sidde fast mellem stemplet og røret, og så skal man bruge en del kræfter for at få kluden fri igen.

Man skal have en rimelig god hånd og fingerfunktion for at få kluden proppet ned i røret samt for at trække kluden ud af røret igen.

Alternativt, kan man slynge sin karklud rundt om armaturet på vandhanen og trække i hver sin ende af kluden for at ”vride” den – her skal man dog være opmærksom på, om armaturet kan holde til det.

Vejledning om hjælpemidler

Har du brug for vedledning i forhold til hjælpemidler, er du altid velkommen til at ringe til vores ergoterapeuter på PolioLinjen. Du kan ringe mandag-torsdag kl. 10.00-14.00 på tlf. 36 73 20 40.