L2-S5

Sensorisk skadesniveau ses i kropsfiguren. Farven repræsentere det laveste fungerende niveau for kroppens signaler op til hjernen som f.eks. berøringsans, ledstillingssans, varme/kuldesans etc. Der er normal sensorik (følesans) opefter.

Daglige aktiviteter er muligt at udføre selvstændigt. Primært benyttes manuel kørestol og det er muligt at køre bil. De lavere skadede kan opnå gangfunktion med hjælpemidler.

Muskelfunktionen er normal fra skadesniveau og opefter med god siddende balance. Ingen spasticitet. Her er enversigt over den vigtigste normalt fungerende muskel for hvert skadesniveau:

  • L2: Hofte bøjerne
  • L3: Knæ strækkere
  • L4: Ankel løft, så tær kommer op mod knæet
  • L5: Storetå kan strække sig opad
  • S1: Ankel kan strække sig, op på tå
  • S4 – S5: Har normal lukkemuskelfunktion af endetarmsåbning (anal kontraktion).

Åndedrættet er normalt, men vitalkapaciteten kan være påvirket af den siddende stilling. Let nedsat hostefunktion, jo lavere skadesniveau, jo kraftigere er hostet.

Blære, tam og sexualfunktion er påvirket med slap blære hvor de fleste benytter selv katerisering (RIK) og analprop mellem tarmtømnings gangene. Tarmtømning udføres med manuel stimulering eller medicamenter. Mænds sexualfunktion er kompromitteret med nedsat fertilitet, besværet rejsning og problemer med udløsning. For kvinder er fertiliteten normal men skeden har nedsat fugtighed. For begge køn kan nye erogene zoner udforskes og der findes både medicin og hjælpemidler der kan være nyttige.

Det autonome nervesystem er lettere påvirket hvor en del af sympaticus er berørt, primært i forbindelse med blære og tarm. Normalt blodtryk.