TH7-L1

Sensorisk skadesniveau ses i kropsfiguren. Farven repræsentere det laveste Fungerende niveau for kroppens signaler op til hjernen som f.eks. berøringsans, ledstillingssans, varme/kuldesans etc. Der er normal sensorik (følesans) opefter.

Daglige aktiviteter er mulige at udføre selvstændigt. Primært benyttes manuel kørestol og det er muligt at køre bil.

Muskelfunktionen er normal fra skadesniveau og op opefter med normal hånd- og armfunktion. Meget af trunkus muskulaturen (kropsstammen) fungere normalt, men der er nedsat siddende balance. Der kan være spasticitet i mave og ben. Skader omkring TH 10 og nedefter vil ikke opleve spasticitet men slappe lammelser i benene.

Åndedrættet er mindre påvirket, kan selv hoste med let nedsat kraft.

Blære, tam og sexualfunktion er påvirket. Det er muligt at selvkaterisere sig (RIK) og benytte medikamenter til tarmtømning (laxantia eller manuel stimulering). Mænds sexualfunktion er påvirket med nedsat fertilitet men spasticitet kan give rejsning og udløsning er muligt. For kvinder er fertiliteten normal men skeden har nedsat fugtighed. For begge køn kan nye erogene zoner udforskes og der findes både medicin og hjælpemidler der kan være nyttige.

Det autonome nervesystem er lettere påvirket med en lille del af sympaticus er berørt, primært i forbindelse med blære og tarm. Normalt blodtryk.