Alternativ behandling

Mange med kroniske smerter opsøger forskellige former for supplerende behandling, men det kan være uoverskueligt at finde rundt i de mange muligheder. Samtidig kan det være svært at bruge andres gode erfaringer, for det, der hjælper den ene, har ikke nødvendigvis samme effekt for den anden. Læs med her og få nogle gode råd til, hvad du kan kigge på, når du skal vælge alternativ behandling.

Hvis du overvejer at afprøve alternative behandlingsformer, er det en god idé at tage din læge med på råd. Spørg hvilke behandlingsformer du kunne overveje. Det er anbefalelsesværdigt, at du undgår behandlere, der ikke vil samarbejde med din læge, og at du undgår behandlere, der siger, at de kan helbrede alvorlige sygdomme.

Det er endvidere en god idé at vælge en registreret behandler. Det giver dig garanti for, at behandleren lever op til minimumskrav om uddannelse, og samtidig har du bedre klagemuligheder, hvis det skulle blive aktuelt.

Gør status jævnligt

Det er en god idé kun at afprøve én alternativ behandlingsform ad gangen. Så er det nemmere at finde ud af, hvad du eventuelt får det bedre af eller får bivirkninger af.

Samtidig er det vigtigt, at du og din behandler jævnligt gør status over effekten af den aktuelle behandling. En behandling, der ikke medfører en bedring i løbet af et par måneder, bør stoppes, medmindre et behandlingsophør medfører en klar forværring af dine symptomer.