Gå til hovedindhold

Tværfaglig rehabilitering medfører forbedringer for hjernerystelsesramte

Et nyt dansk studie viser, at tværfaglig rehabilitering forbedrer livskvaliteten for mennesker med længerevarende følger efter en hjernerystelse og øger deres muligheder for at vende tilbage i arbejde.

Et nyt studie har vist, at tværfaglige indsatser kan forbedre arbejdstiden og livskvaliteten for personer med langvarige følger efter hjernerystelse. Det skriver Dansk Center for Hjernerystelse på deres hjemmeside.

Studiet er udarbejdet af en projektgruppe fra CSU-Slagelse, Center for Specialundervisning. 82 personer, der oplevede længerevarende konsekvenser af hjernerystelse, deltog i studiet, der havde til formål at undersøge effekten af tværfaglig rehabilitering.

Da symptomer på hjernerystelse varierer fra person til person, fik deltagerne individuel behandling af et tværfaglig team.

Det tværfaglige team bestod af fysioterapeuter, ergoterapeuter, logopæder, neuro-optometrister, mindfulness-instruktører, kognitiv psykoterapeut og yogainstruktør, søvnvejledere, hørekonsulenter og neuropsykologer.

Resultaterne fra studiet viste, at deltagerne øgede deres ugentlige arbejdstid og forbedrede sig i mange aspekter i livet – herunder livskvalitet, præstation i hverdagsaktiviteter, træthed og depression - efter den tværfaglige rehabiliteringsindsats.

Mangler i studiet

Forskerne understreger, at studiet kun afspejler klinisk praksis, og at der mangler elementer i forskningsdesignet, der kan begrænse eventuelle fejlkilder. 

Læs mere om studiet på Dansk Center for Hjernerystelse