Politisk flertal sikrer forsørgelse til mennesker med ekstra risiko ved corona-sygdom

En ny politisk aftale sikrer forsørgelse til dig, der bliver hjemmefra arbejde under genåbningen af Danmark, fordi du er i den særlige risikogruppe for COVID-19.

Regeringen og Folketingets partier har indgået en aftale, der indebærer, at personer i den særlige risikogruppe for COVID-19 og deres pårørende er sikret forsørgelse, hvis de bliver hjemme under genåbningen af Danmark.  
Aftalen sikrer, at personer i den særlige risikogruppe og pårørende efter aftale med arbejdsgiveren kan blive væk fra arbejdet under genåbningen af Danmark og modtage løn i fraværsperioden eller sygedagpenge, hvis arbejdsgiveren ikke udbetaler løn. Forudsætningen er, at der ikke er mulighed for at arbejde hjemmefra eller blive omplaceret, så man ikke udsættes for smittefare.

UlykkesPatientForeningen hilser aftalen velkommen. Aftalen er med til at sikre, at ingen skal træffe et urimeligt valg om enten deres job eller helbred.
Ordningen træder i kraft, når lovgivningen er på plads omkring 20. maj og vil i første omgang gælde frem til 1. september.

Læs mere på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside