Vil du deltage i et forskningsforsøg om piskesmæld?

Forskere fra Aalborg Universet starter nu en undersøgelse af halshvirvlers forover- og bagoverbøjning af nakken hos raske personer og personer med smerter i nakken.

Forskere fra Aalborg Universitet søger lige nu mænd og kvinder i alderen 20 til 60 år med smerter i nakken. Forsøgspersonerne med nakkesmerter skal lide af piskesmæld Quebec grade 2 eller 3. De søger deltagere, som har oplevet piskesmæld fra et biluheld, hvor man har været stoppet af en sikkerhedssele. 

Forskerne ønsker at måle nakkehvirvlernes indbyrdes bevægelse med en ny teknologi. Denne teknologi gør det muligt at optage en røntgenfilm af nakken og derefter analysere hvirvlernes indbyrdes bevægelser.

Som forsøgsdeltager vil du blive undersøgt med fluoroskopi, som er navnet på den nye gennemlysningsteknologi. Herudover skal du udfylde et spørgeskema, og de vil undersøge din følsomhed til tryk samt udholdenheden i dine nakkemuskler. Undersøgelsen varer ca. 1 time. Du skal være opmærksom på, at undersøgelsen medfører en ubetydelig røntgenbestråling.

Forsøget er godkendt af Den Videnskabsetiske Komité for Region Nordjylland, sagsnummer N-20140004.

Kontakt

Har du lyst til at deltage eller høre mere om projektet, så kontakt kiropraktor og ph.d.-studerende Victoria Andersen på veba@hst.aau.dk eller kiropraktor Niels Peter Carstens på reception@rightback.dk eller telefon 98 12 43 11.