Kommunalvalg 2021

Den 16. november skal der vælges nye kommunalbestyrelser i Danmark. Kommunerne er enormt vigtige, når det handler om at sikre gode handicapliv.

Det er i praksis her, de fleste beslutninger om støtte og hjælp træffes. Det er derfor vigtigt, at de politikere, som vælges ind i kommunalbestyrelsen, har forståelse for og opmærksomhed på handicapsagen.

Derfor går vi også aktivt ind i valget. Vi gør det på lokalt niveau i hver enkelt kommune, og det betyder, at vi er helt afhængige af, at bestyrelser og medlemmer i vores 16 kredse går aktivt ind i arbejdet.

Sådan kan du gøre mennesker med handicap synlige i valgkampen

Find udkast til tre forskellige læserbreve her (doc)

Find ud af, hvor der debatteres. Måske er det på kandidaternes facebookprofil, på lokalavisens eller i lokale grupper. Gør kandidaterne opmærksomme på debatten ved at tagge dem i opslag med et @+deres navn.

Du kan finde gode råd til brugen af sociale medier her

Så er det dig, som sætter dagsordenen. Du kan evt. alliere dig med andre foreninger i lokalområdet, hvis opgaven virker stor.

Det kan enten være i kommentarfeltet eller med en privat besked, hvor du præsenterer din sag.

Det kan fx være efter en debat eller under et besøg – eller hvis du støder på ham/hende i Brugsen.

Her kan du præsentere de problemer, du oplever i kommunen – måske med udgangspunkt i vores holdningspapirer, som også kan udleveres til politikeren.

Download holdningspapirer

Hvis det fx handler om manglende tilgængelighed, kan du invitere politikeren til at mødes der, hvor problemet er, og vise det i praksis.

Det giver en god mulighed for at møde de nye politikere under afslappede former.

Det kan du gøre til både borgmester og resten af det nye byråd efter valget. Du kan finde udkast til breve her:

Hvis du vil læse mere om, hvordan du kan få indflydelse på et kommunalvalg, kan du tjekke denne præsentation (pdf)

Kontakt foreningens politiske konsulent Marlene Langbo-Friis på mlf@ulykkespatient.dk, hvis du gerne vil have hjælp og sparring eller er i tvivl om, hvilken aktivitet, der er den rigtige i din kreds.