Gå til hovedindhold

Vi hjælper med støtte og rådgivning

Hos UlykkesPatientForeningen hjælper vi mennesker, der har været ude for en alvorlig ulykke i trafikken, fritiden eller på arbejde. Vi yder også rådgivning til pårørende.

Karin sidder klar til at rådgive.

Vi er en fælles stemme for de flere end 100.000 danskere, der har alvorlige følger efter en ulykke. Vi arbejder målrettet for at forbedre livsvilkårene for ulykkespatienter og for at støtte og gennemføre forskning, der gør en afgørende forskel for ulykkesramte.

Fælles for vores medlemmer er, at en ulykke har skabt længerevarende konsekvenser og ændret livet radikalt.

Hvem er vores medlemmer?

UlykkesPatientForeningen har omkring 6000 medlemmer og er åben for alle, både ulykkesramte og støtter. Vores medlemmer er ikke ens, men flertallet af medlemmerne har piskesmæld, hjernerystelse, rygmarvsskader, amputationer, svære knoglebrud eller kroniske smerter.

Vi kender til livet efter ulykken

Vores medarbejdere er erfarne fagspecialister, der rådgiver og vejleder mennesker, som har været ude for en ulykke.

Samtidig tilbyder vi en række medlemsfordele og mere specialiserede ydelser inden for:

  • Rådgivning og støtte
  • Træning og motion
  • Kurser og arrangementer
  • Information og viden
  • Ferie og fritid

Vi arbejder for ulykkesramte

UlykkesPatientForeningen har en velfungerende og dygtig gruppe af frivillige, der sammen med sekretariatet arbejder både lokalt og landsdækkende med at forbedre de ulykkesramtes interesser.

Vi samarbejder med politikere, myndigheder og organisationer, ligesom vi gennemfører kampagner og pressearbejde.

Vi arbejder blandt andet for at forbedre mulighederne for, at ulykkesramte kan bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet, fordi det giver livskvalitet for den enkelte. Samtidig skal de ulykkespatienter, der ikke kan varetage et job, tilbydes et forsørgelsesgrundlag og dermed mulighed for at leve et værdigt liv.

Vi driver eget hospital og køreskole

Foreningen driver et specialhospital for ulykkespatienter, der yder specialiseret rehabilitering af patienter med alvorlige følger efter ulykker (Det er dog ikke et medlemstilbud, men kræver henvisning fra en læge).

Vi driver ligeledes et handicapbilistcenter, der er højt specialiseret i at få mennesker med et handicap til at køre bil.