Gå til hovedindhold

Charlotte

Mød Charlotte. Charlotte er frivillig kontaktperson hos UlykkesPatientForeningen og var ude for en ulykke i 2009.

Jeg hedder Charlotte og bor i Taastrup.

Før min ulykke i 2009 var jeg kørende sælger. Jeg faldt ned af en trappe i min indkørsel og landede på nakken. Jeg blev efterfølgende opereret i 2011 med dekompression, syringomyeli og tre prolapser i nakken.

Udover syrinx, der sandsynligvis er kommet i forbindelse med faldet, har jeg også Chiari, hvor lillehjernen er under tryk og bliver presset nedad. Efterfølgende har jeg faldet igen, og går nu med nakkekrave, når jeg er i risiko for at falde – jeg må ikke komme til skade igen.

Vejen tilbage fra ulykken har været lang, og der er mange skvulp med sorg, tab osv undervejs. Jeg lægger vægt på at man skal blive venner med sine hjælpemidler – nogle dage går jeg med rollator, andre dage bruger jeg manuel kørestol. I dag er jeg førtidspensionist og er glad for den ro det giver mig til at passe på min krop, selvom jeg oprindeligt troede, jeg skulle have flexjob.

Jeg bruger meget tid på træning både til ridefysioterapi og varmtvandsbassin. Jeg strikker og hækler hver morgen, og bruger også meget teknikker til mindfulness og stresshåndtering.

Jeg har været pårørende til min mand gennem 2½ år og mistede ham for nylig til kræft.

Jeg er frivillig, fordi jeg gerne vil videregive mine erfaringer og hjælpe andre.

Kontakt Charlotte

c.smed@ulykkespatient.dk