Den Døde Soldat

Kom med til et spændende foredrag af Jacob Panton. Jacob fortæller om da han var udstationeret i Helmandprovinsen, blev hårdt såret af skud og granatsplinter, fik hjertestop og måtte genoplives.

Arrangør

Østjylland

Dato

4. april 2022

Tidspunkt

Kl. 18-21

Adresse

MarselisborgCentret, bygning 8 P.P. Ørums Gade 11 8000 Aarhus C
Vis på kort

Pris

Gratis

Foredrag af Jacob Panton, der i Helmandprovinsen blev hårdt såret af skud og granatsplinter, fik hjertestop og måtte genoplives.

Under sin seneste udstationering i Helmand, Afghanistan, blev Jacob Panton først skudt i højre arm og ca tre uger senere under voldsomme kamphandlinger hårdt såret og ramt af flere skud, adskillige fragmenter samt granatsplinter, - men han fortsatte kamphandlingerne og nedkæmpede fjenden.

På grund af sine svære skader fik Jacob hjertestop og måtte genoplives og  har siden været i et intensivt behandlingsforløb med flere operationer og langvarig genoptræning.

Jacob har startet foreningen Veteranskytterne med henblik på, at veteraner med handikap kan genopleve lidt af deres tid som aktive soldater. Skydning er en del af en soldats identitet. Skydning giver kammeratligt samvær og oplevelse af succes.

Han har altid haft særligt fokus på at forbedre forhold for sårede soldater – og endnu større fokus, efter han selv har gennemgået et længere behandlingsforløb. Og som han forklarer:

- Jeg har i denne sammenhæng indset, at forholdene for veteranerne ikke altid er optimale. Særligt halter kommunerne bagefter, hvor der findes enkelte tiltag for psykisk sårede soldater, mens der er udpræget mangel på tiltag egnede til fysisk sårede soldater. Sårede soldater med fysiske handikap oplever nederlag hver dag pga. deres funktionsindskrænkning.

Jacob, der oprindeligt er uddannet landmand og nu bor med sin kone Charlotte og deres tre børn i Hårlev, vil også komme ind på den politiske involvering, som er blevet hans nye slagmark.

BEMÆRK:

Vi mødes klokken 18 og starter med en sandwich og lidt koldt at drikke. Senere på aftenen er der kaffebord. Jacobs foredrag starter 18.30 og vi regner med at slutte ved 21-tiden.

Kontakt

Solveig, Tlf: 41172945, mail: s.hansen@ulykkespatient.dk