Pulje til kommunale borgerrådgivere er åben

Puljen til at søge om støtte til at ansætte kommunale borgerrådgivere er nu åben. Der ligger 135 mio. kr. klar til landets kommuner, som de kan søge.

Puljen til borgerrådgivning har til hensigt at styrke borgernes relation til kommunerne og øge borgernes retssikkerhed. Puljen skal give flere kommuner mulighed for at ansætte borgerrådgivere til blandt andet at rådgive og vejlede borgerne i kontakten med kommunen og føre tilsyn med kommunens administration.

- Puljen til støtte til borgerrådgivere er nu åben for ansøgninger. Der er 135 mio. kr. til, at kommunerne over de kommende fire år kan ansætte en borgerrådgiver - vi kan kun anbefale kommunerne at søge. Ordningen minder på de fleste punkter om det, vi fra UlykkesPatientForeningens side har anbefalet politikerne, så vi er meget tilfredse, siger Janus Tarp, formand for foreningen.

Ansøgningsfristen er dog ganske kort, og det kan gøre det svært for flere kommuner at nå at søge, så UlykkesPatientForeningen har taget kontakt til flere folketingspolitikere for at anbefale dem, at ansøgningsfristen forlænges til oktober.

Har din kommune ansat en borgerrådgiver?

Hvis din kommune ikke allerede har ansat en borgerrådgiver, så tag fat i de lokale politikere og anbefal dem at få søgt om støtte til at komme i gang med at styrke retssikkerheden for borgerne.

Læs mere om borgerrådgivere 

Læs mere om puljen