Usikkerhed om medicinpriser kan skabe bekymring

Priserne på receptpligtig medicin kan gå op og ned. Det er problematisk for dem, det går ud over, selvom prissystemet generelt giver lavere priser på medicin i Danmark.

Prisudsvingene er dybt problematiske for dem, det går ud over, da det kan betyde, at de ikke har råd til deres lægeordinerede medicin, især de svage og sårbare grupper kan blive hårdt ramt af uventede prisstigninger.

Årsagen til udsvingene skyldes det særlige prissætningssystemet på medicinmarkedet, skriver Forbrugerrådets magasin TÆNK.

Prisstigninger kan have stor betydning

En af dem, der har oplevet de svingende medicinpriser er Susanne Ryding, der er medlem af UlykkesPatientForeningen.

Hun fortæller blandt andet i TÆNK, at hun har oplevet, hvordan prisen på noget medicin, der normalt koster omkring 250 kroner, pludselig kan stige til over 2.000 kroner, som er langt over hendes samlede medicinbudget om måneden.

I sådanne tilfælde kan Susanne Ryding blive nødt til at gå ud fra apoteket uden at købe noget, hvilket har betydning for hendes hverdag.

Du kan læse om Susanne Rydings oplevelser med de svingende medicinpriser på TÆNK's hjemmeside.

Læs mere 

UlykkesPatientForeningen har tidligere været i dialog med politikerne omkring de svingende medicinpriser, ligesom flere medier tidligere har haft sagen oppe.

Læs mere om problematikken med svingende medicinpriser