Gå til hovedindhold

Hvad er beløbsgrænsen for at få boligstøtte?

Publiceret

16. august 2022

Spørgsmål:

Hvor stor en formue må jeg have, før det betyder noget for min boligstøtte? Så vidt jeg kan se, er der både en grænse på ca. 780.000,- kr. og en på ca. 915.000. Hvad er forskellen? Jeg er enlig folkepensionist og har lige solgt mit hus. Når de penge går ind på min konto, har jeg tænkt mig at hæve nogle penge i kontanter og lægge dem i en bankboks. Jeg får ikke brug for at sætte dem ind igen, da de skal bruges langsomt.

Svar:

Beløbsgrænserne afhænger af borgerens forsørgelsesgrundlag. For dig, som folkepensionist, gælder beløbsgrænsen på kr. 913.400,- (2022) før der begynder at ske modregning i boligstøtten.

Men husk, at formue er BÅDE de penge, der står i banken, men OGSÅ dem, du har i kontanter. Så pengene tæller altså lige meget, hvad enten de figurerer på kontoen eller om de ligger i en bankboks.

Og husk også, at du selv skal give Udbetaling Danmark besked om ændringer i din formue, som ikke er registreret fx via banken. Altså din kontante beholdning og andre værdier.

Du kan evt. kontakte Udbetaling Danmark for yderligere rådgivning og vejledning. Eller læse mere om reglerne på borger.dk

Jeg håber, at det var et brugbart svar.

Venlig hilsen

Bente Elton Rasmussen

Socialrådgiver