Gå til hovedindhold

Skal jeg selv forsikre min kørestol?

Publiceret

1. juli 2024

Spørgsmål:

Jeg er ved at få bevilliget en kørestol med hjælpemotor af kommunen, som skal fungere som et hjælpemiddel. Men jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg selv skal forsikre den eller ej?

Svar:

Når man får bevilliget et hjælpemiddel efter SEL§ 112, så er hjælpemidlet kommunes ejendom, hvor du har brugsretten. Du skal som bruger af hjælpemidlet selv sørge for den nødvendige  vedligeholdelse og betale de eventuelle driftsudgifter, der knytter sig til brugen af et bevilget hjælpemiddel.

I henhold til gældende regler stiller kommunen ikke krav om, at du særskilt forsikrer kørestolen og hjælpemotoren. Men hvis der sker noget med kørestolen eller hjælpemotoren, vil kommunen anmode dig om at undersøge, om din forsikring (eller eventuel anden skadevolders forsikring) kan dække skaderne. Og du vil være forpligtet til at medvirke hertil.

Der er forskel fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, om de kræver en særlig tegning af hjælpemidler, eller om de automatisk indgår som ”indbo”. Så kontakt evt. dit forsikringsselskab og spørg, om kommunalt bevilligede hjælpemidler vil være dækket af dine nuværende forsikringer.

Hvis ikke, er du dog som nævnt ikke forpligtet til at tegne en yderligere dækning.
Og sker der noget med dit hjælpemiddel eller hjælpemotoren, er det kommunen, der skal forsyne dig med et erstatningshjælpemiddel.

Håber, at det besvarede dit spørgsmål.

Venlig hilsen

Janni Liliegren Larsen

  • Rådgivende fysioterapeut