Gå til hovedindhold

Skal bilsag forfra, hvis jeg flytter kommune?

Køreskolebil i rundkørsel

Publiceret

8. juni 2023

Spørgsmål:

Jeg er i gang med at søge om at få støtte til køb af bil og står umiddelbart til at blive godkendt til det (har været til bil-prøvning). Nu løber jeg ind i det problem, at jeg har fået tilbudt en billigere bolig i en anden kommune.

Hvis jeg vælger at skifte adresse til en anden kommune, kan jeg så fortsætte ansøgningen uden problemer eller vil de insistere på, at jeg starter forfra i den nye kommune?

Svar:

Det er din bopæls-/opholdskommune, der skal træffe afgørelsen. Det vil derfor være afgørende, hvor du bor, når afgørelsen træffes.

Hvis ikke du har fået en bevilling og flytter til en anden kommune, vil det være den nye kommune, der skal træffe afgørelsen.

Du har naturligvis mulighed for at give samtykke til, at den nye kommune kan indhente oplysninger fra tidligere kommune, og den nye kommune vil formentlig tage udgangspunkt i disse oplysninger. Men i princippet kan den nye kommune starte sagen forfra. Dette fordi de står med ansvaret for om det juridiske grundlag er på plads – og fordi de står med udgiften ift. bevillingen.

Så – jeg kan ikke give dig et endegyldigt svar på, om sagen skal gå helt om, men du må sandsynligvis forberede dig på en forlænget sagsbehandlingstid, hvis du flytter kommune, inden afgørelsen er truffet.

Venlig hilsen

Bente Elton Rasmussen

Socialrådgiver