Gå til hovedindhold

Bilister med handicap udelukkes fra de største danske byer

UlykkesPatientForeningen har rettet henvendelse til Miljøministeriet, da nye regler om miljøzoner i de større danske kommuner de facto udelukker mange af vores medlemmer fra at færdes i dem.

De nye regler for miljøzoner betyder, at ældre dieselbiler uden filter ikke må køre ind i zonerne, det vil have betydning for en lang række mennesker med handicap, der har en handicapbil.

Normalt er der dog dispensation for handicapbiler og for biler med handicapparkeringskort, men i forhold til miljøzoner, er der ikke lagt op til dispensation for dem, der har handicapparkeringskort.

Det betyder, at en lang række bilister med handicap ikke længere har mulighed for at færdes lovligt inde i byerne. Helt konkret betyder det, at denne gruppe af borgere ikke kan besøge venner, tage job eller uddannelse, gå i biografen eller passe et frivilligt hverv, hvis det ligger inden for miljøzonerne, hvilket mange biografer, uddannelsesinstitutioner med videre rent faktisk gør.

Miljøministeriet bør rette reglerne

UlykkesPatientForeningen er af den overbevisning, at ministeriet har glemt denne gruppe af borgere, så nu beder vi ministeriet om at rette reglerne, så mennesker med handicap igen får mulighed for at komme ind i byerne, hvis de har et behov for det.

Læs foreningens henvendelse