Gå til hovedindhold

Danmarkspremiere på naturprojekt i Roskilde

Himmelsøen ved Roskilde lagde torsdag eftermiddag jord til intet mindre end en danmarkspremiere, da mere end 20 medlemmer af foreningen deltog i et naturarrangement.

Som en del af arrangementet er der udarbejdet en video fra området, så man hjemmefra kan forberede sig og se, hvor der fx er handicapparkeringspladser, handicaptoiletter, underlag etc.

Se video af tilgængeligheden ved Himmelsøen og andre af vores planlagte naturture  

For mennesker uden handicap er det normalt ikke et problem at komme ud i naturen, men for mennesker med handicap er det sværere at komme ud i naturen, da der kan være problemer med tilgængeligheden, og at folk ikke er trygge ved at komme ud steder, de ikke kender.

Knap halvdelen af foreningens medlemmer oplever således, at det er svært at komme ud og nyde naturen.

Vil du med på tur?

Hvis du vil med ud på andre ture, så er det gratis at deltage. Du kan se oversigten over de forskellige ture på vores hjemmeside. Der kommer løbende nye ture til.

Se kommende ture i naturen

Frivillige står for bag naturarrangementerne

Bag projektet står UlykkesPatientForeningen sammen med frivillige ildsjæle og kredsformænd i de tre lokale sjællandske UlykkesPatientForenings kredse: Anne-Lise Rossau fra Storstrøm, Jørgen Jensen fra Midtsjælland samt Karl Vilhelm Nielsen fra Nordsjælland.

Der er indtil videre planlagt 12 naturbesøg i otte kommuner.

Udover TrygFondens regionale råd i Region Sjælland, har Friluftsrådet, Østifterne, Jascha Fonden og Aase og Ejner Danielsens Fond også støttet projektet.