Gå til hovedindhold

Hæderspris til hjælpelærerne på Egmont Højskolen

PolioForeningen og UlykkesPatientForeningen overrakte tirsdag aften foreningernes hæderspris til hjælpelærerne på Egmont Højskolen

Uden hjælpelærerne ingen højskole og ingen kurser i sommerferien for mennesker med handicap, lød begrundelsen for prisoverrækkelsen.

"Egmont Højskolens mange hjælpelærere er allestedsnærværende, og de bistår alle uanset handicap, så der er mulighed for at deltage i alt fra udflugter og undervisning til sejlads og en tur i Vandhalla. Uden dem ville vi ikke kunne gennemføre vores traditionsrige sommerkursus i uge 26," sagde Philip Rendtorff, adm. direktør i PolioForeningen og UlykkesPatientForeningen, da han tirsdag aften overrakte prisen.

Foreningen gennemfører hvert år et sommerkursus for polio- og ulykkespatienter i samarbejde med Egmont Højskolen. Årets tema er ”Det modige liv - sammen kan vi mere”.

De tilstedeværende hjælpelærere modtog prisen på egne, tidligere og kommendes vegne.

Tidligere har bl.a. Maria Ventegodt Liisberg, Institut for Menneskerettigheder, forhenværende minister Mai Mercado modtaget hædersprisen, ligesom de to læger Anne Holten Jensen og Carl Eli Olsen har modtaget prisen for deres store indsats med at redde poliobørnene under den store polioepidemi i 1952-53.