Gå til hovedindhold

UlykkesPatientForeningen i dialog med landets borgmestre

UlykkesPatientForeningen gør både borgmestre og den lokale presse opmærksom på, at borgere skal have den hjælp, de har ret til.

I forbindelse med at de nye kommunalbestyrelser er trådt sammen efter årsskiftet har UlykkesPatientForeningen rettet henvendelse til alle landets borgmestre for at gøre dem opmærksom på, at de i den kommende valgperiode skal huske fokus på mennesker med handicap.

I UlykkesPatientForeningens henvendelse til landets borgmestre gør vi blandt andet opmærksom på:

  • At alle borgere får præcis den hjælp, de har ret til. Hvis kommunen ikke har en borgerrådgiver, kan en nyansættelse være et godt skridt på vejen. Hvis der allerede findes en borgerrådgiver, så brug ham eller hende til at få et indblik i forvaltningens praksis og følg op, når noget går skævt.
  • En mere smidig forvaltning med en øget brug af muligheden for at genbevillige støtte på baggrund af en tro-og-love-erklæring fra borgeren. Det sparer både sagsbehandlingstid i kommunen og ventetid hos borgeren.
  • Handicapbil til de borgere, som ikke kan klare sig uden. Vi ser et generelt fald i bevillingerne – især til de mennesker, som ikke længere kan være på arbejdsmarkedet. Men en handicapegnet bil er ikke kun et transportmiddel til en arbejdsplads. Den er også billetten til et socialt og et selvstændigt liv, hvor man klarer sig selv så meget som muligt.

Som opfølgning på brevet har vi også skrevet til de lokale medier og gjort opmærksom på, at mennesker med handicap skal have den hjælp, de har brug for.

Du kan læse et eksempel på et lokalt læserbrev her 

Læs om vores politiske arbejde

UlykkesPatientForeningen arbejder for at sikre det bedst mulige liv for mennesker, som lever med konsekvenserne af en alvorlig ulykke.