Gå til hovedindhold

Vederlagsfri fysioterapi på pause

I fredags opfordrede Danske Fysioterapeuter til at sætte behandlingen af alle patienter, der får vederlagsfri fysioterapi, på pause i december måned. Begrundelsen er, at den økonomiske ramme for 2022 er nået.

Når ordningen sættes på pause, betyder det, at de borgere, der får vederlagsfri fysioterapi, kan risikere ikke længere at få deres behandlinger resten af året.

UlykkesPatientForeningen er sammen med en række andre handicaporganisationer, herunder Danske Handicaporganisationer i dialog med politikerne om, hvad man kan gøre ved situationen.

Det er ikke første gang, at det sker. På nær corona-året 2020 har der de seneste fire år været uro om den vederlagsfri fysioterapiordning, og i fredags skete det så desværre igen.

Hvad kan du gøre som patient?

Bed din fysioterapeut om en skriftlig sundhedsfaglig begrundelse for ændringerne i din vederlagsfri fysioterapi. Det giver dig de bedste muligheder for at klage.

Hvor du skal klage, og hvad tidsfristen er for at klage skal alt sammen også fremgå af den skriftlige begrundelse.

Henvend dig til din kommune, der har pligt til at sørge for, at du får den vederlagsfri fysioterapi, som du har krav på.

Hvis du er i tvivl, hvor i kommunen, du skal henvende dig, kan du kontakte kommunen på dens hovednummer og spørge efter den rette afdeling.

Kontakt UlykkesLinjen

Har du spørgsmål om vederlagsfri fysioterapi?

Du er velkommen til at kontakte vores fagpersoner på UlykkesLinjen med spørgsmål om vederlagsfri fysioterapi.