Gå til hovedindhold

Pårørendeprojekt søger deltagere

For at blive klogere på, hvad der kan hjælpe pårørende til ulykkesramte, har UlykkesPatientForeningen sammen med Specialhospitalet for Polio- og Ulykkesramte og forskere fra DEFACTUM, Aarhus Universitet og Syddansk Universitet søsat et projekt, der stiller skarpt på pårørende. Vi har i den forbindelse brug for pårørende, der har lyst til at deltage i et panel.

Projektet består både af forskning og udvikling af aktiviteter. I dette arbejde er det vigtigt, at vi kan sparre med de personer, det hele drejer sig om: pårørende.

Derfor søger vi blandt andet pårørende, som har lyst til at deltage i et panel, der kan give løbende feedback og hjælpe med at pejle os i retning af de aktiviteter, projektet skal igangsætte.

Det kræver ingen særlig viden eller bestemte forudsætninger at deltage - kun erfaringer og oplevelser med at have en nærtstående, som har varige mén efter en ulykke.

Om projektet

Projektet løber over tre år og er finansieret af VELUX FONDEN. Projektet består af flere dele. Vi skal skabe vigtig viden om, hvordan pårørende har det og oplever deres egen situation efter ulykken. Denne viden skal vi bruge til at udvikle og afprøve forskellige tilbud for pårørende til ulykkesramte.

En gruppe forskere med tilknytning til Aarhus Universitet, DEFACTUM og Syddansk Universitet sikrer, at de erfaringer, vi gør i projektet, kan blive omsat til viden, der kan komme pårørende og sundhedsprofessionelle til gode i fremtiden.

Du kan læse mere om projektet her

Hvem kan deltage?

Som deltager skal du være fyldt 18 år, og det skal den person, du er pårørende til, også være.

Når vi siger "pårørende", mener vi en person, som føler sig tæt på den person, der er ramt af følger efter en ulykke. Det kan være, at man er partner, barn, forælder, søskende, ven eller noget sjette til en person med følger efter ulykker.

Om pårørendepanelet

Vi forventer at samle panelet 3-5 gange fra efteråret 2022 og til august 2025, dvs. 1-2 gange om året. Derudover kan der være spørgsmål på mail eller telefon løbende.

Du kan deltage i det omfang, du kan få det til at passe.

Møde i Aarhus

Har du lyst til at deltage i vores pårørendepanel, vil vi gerne invitere dig til møde i Marselisborgcenteret i Aarhus fredag d. 28. oktober kl. 10-14. Vi sørger for forplejning.

Eftersom mødet ligger en hverdag inden for normal arbejdstid, tilbyder vi denne dag et honorar på kr. 1.200 før skat, hvis du må holde fri fra arbejde for at deltage. Transportudgifter bliver desuden dækket.

Program for dagen

På mødet får du mulighed for at møde andre deltagere i pårørendepanelet og udveksle erfaringer og oplevelser. Dernæst vil der være nogle spændende oplæg, som forhåbentlig giver inspiration til resten af dagen.

Derudover skal vi tale om livet som pårørende på tværs af tre paneler; pårørendepanelet, et forskerpanel samt et panel bestående af personer, der møder pårørende i deres arbejdsliv.

Samtalerne guides af tovholderne fra projektet, så vi sammen kan blive klogere på, hvilke udfordringer pårørende til ulykkesramte oplever. Her vil vi stille nogle konkrete spørgsmål, som vi gerne vil have panelernes perspektiver på.

Vil du deltage i pårørendepanelet?

Lyder det interessant, kan du høre nærmere og tilmelde dig hos projektleder Frida Emilie Helfer på mail: feh@ulykkespatient.dk eller tlf.: 36 73 20 02.

Har du ikke mulighed for at deltage d. 28. oktober i Aarhus, kan du stadig bidrage til projektet. Det kan for eksempel være, at vi må ringe dig op og stille dig nogle spørgsmål. I så fald hører vi meget gerne fra dig.