Gå til hovedindhold

Råd til din hverdagsøkonomi

Økonomisk rådgiver Brian Sandbæk giver her råd i fire forskellige kategorier, der kan betyde, at du i længden sparer penge i din hverdag.

Skrevet af
Martin Hungeberg Journalist
Publiceret mandag den 6. november 2023

Dagligvareindkøb

Vær tilbudsjæger, og gerne i flere butikker, hvis det er muligt. Medlemsfordele kan også give ekstra besparelser, og i mange supermarkeder har de separate steder med datovarer, som er sat yderligere ned.

Det kan være godt at købe ind til en hel uge, men så får du måske ikke de ekstra gode tilbud eller nedsatte varer. Inspiration til indkøb kan du eksempelvis hente i de mange bøger og på blogs, hvor emnet er gode retter til billige penge.

Vand, varme og energi

Skærer man bare et par minutter af sit varme brusebad, så er der forholdsvis fine besparelser i det på længere sigt, både hvad angår vand og varme. Samtidig findes der adskillige digitale værktøjer til at holde øje med pris på og forbrug af både vand, varme og energi.

Det er en god idé at have en klar fornemmelse for alle tre, så du kan tilrettelægge noget af dit forbrug efter det.

Forsikringer

Hvornår fik du sidst gennemgået dine forsikringer? Der kan sagtens være noget at spare, hvis du ser det nøje igennem eller får en rådgiver til det.

Har du eksempelvis en 20 år gammel bil, kan du se på, om det giver mening at have en kasko på din forsikring på den, så du ikke betaler mere, end den egentlig er værd.

Fornøjelser

Er du maksimalt presset på din økonomi, så kan selv de mindste beløb vælte læsset. Derfor kan du se på, om det virkelig er nødvendigt at have Netflix, HBO eller andre streamingtjenester. Uanset hvad bør du skære alle abonnementer fra, som du ikke bruger længere.

Er der andre fornøjelser eller vaner, som fylder meget i dit budget, så kan det være en god idé at spørge dig selv, om det ikke ville betyde mere at have pengene i stedet?

Brian Sandbæk

Brian Sandbæk er uvildig økonomisk rådgiver i Sandbæk Finans, hvor han blandt andet bistår private i alt fra pension og forsikring til boligkøb og bankskifte. Brian er en del af UlykkesPatientForeningens gratis telefonrådgivning, UlykkesLinjen.

36 73 20 00

info@ulykkeslinjen.dk.